utorok 24. augusta 2021

Vybrané slová okolo nás

Befunky je jednoduchý a zábavný nástroj, pomocou ktorého môžete vytvoriť z fotografií koláž.  Tento nástroj sme využili aj počas online vzdelávania. Tento nástroj nám poslúžil pri realizovaní našej spoločnej aktivity „Vybrané slová okolo nás“.

V rámci opakovania vybraných slov sme vytvorili spoločnú zbierku. Zopakovali sme si učivo o vybraných slovách, naučili sa pracovať s novým softvérom a zároveň vytvorili užitočnú pomôcku. Tiež sme sa zdokonalili s prácou s IKT – tvorili fotografie, sťahovali a ukladali ich do svojich priečinkov, upravovali ich.

http://linoit.com/users/cepova/canvases/Vybran%C3%A9%20slov%C3%A1

Túto aktivitu sme realizovali v škole. Po prebratí učiva o vybraných slovách sme vytvárali fotografie v priestoroch školy. Rozdelili sme sa do skupín, vzali si tablety a snažili sa urobiť čo najviac fotografií zo všetkých vybraných slov, ktoré sme sa učili. Fotografie sme si na hodine informatiky z tabletov stiahli, uložili do svojich priečinkov v počítačoch a z fotografií vytvorili v nástroji Be Funky koláže: https://www.befunky.com/ . Priamo v editore sme doplnili na každú fotografiu pomenovanie vybraného slova, ktoré každá fotografia predstavuje. Na záver aktivity sme si preposlali vytvorené koláže a vložili ich na vytvorenú online nástenku.

Fotogaléria: http://zshu.sk/index.php/o-skole/triedy-pre-nadanych-ziakov/item/1577-vybrane-slova-okolo-nas

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára