pondelok 23. augusta 2021

Štvrtáci virtuálne navštívili Šarišskú galériu

 Intelektovo nadaní žiaci zo ZŠ Šmeralova v Prešove a žiaci 4.A ZŠ Dargovských hrdinov v Humennom sa zúčastnili netradičnej prehliadky Šarišskej galérie v Prešove. Žiakov sprevádzal riaditeľ Šarišskej galérie v Prešove PhDr. Rudolf Dupkala, PhD., MBA prostredníctvom platformy ZOOM.

 

Žiaci sa dozvedeli množstvo užitočných a zaujímavých informácií o činnosti a poslaní galérie. Zistili, že patrí k najstarším regionálnym galériám na Slovensku – založená bola už v roku 1956. Šarišská galéria v súčasnosti vlastní vyše 4200 maliarskych diel, kresieb, sôch a grafík z 15. – 20. storočia. Zameriava sa predovšetkým na severovýchodné Slovensko, ale vyhľadáva, získava a odborne spracúva aj tvorbu výtvarníkov z celého východného Slovenska, významných predstaviteľov moderného slovenského výtvarného umenia i osobností spojených s regiónom.

Počas tohto stretnutia s pánom riaditeľom Rudolfom Dupkalom mali žiaci možnosť vyjadriť sa o  význame tejto inštitúcie pre nás a tiež ďalšie generácie. Žiaci dostali aj úlohu. Pripraviť kvíz, týkajúci sa základných informácií o Šarišskej galérii. Tejto úlohy sa zhostili žiaci 4.A – každý z nich pripravil vlastný kvíz. Žiaci využili nástroje ako Kahoot, Quizizz, Google Forms, Wordwall. Odmenou pre nich boli darčekové balíčky a voľná vstupenka do galérie, múzea a planetária v Prešove. Ďakujeme pánovi riaditeľovi za darčeky a za užitočné a milé stretnutie. Tešíme sa na  Šarišskou galériou organizované tvorivé dielne pre deti.


 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára