pondelok 23. augusta 2021

Sme súčasťou projektu Hrdinovia FAST

Zapojili sme sa do medzinárodnej iniciatívy Hrdinovia FAST, ktorej cieľom je vzdelávať deti o príznakoch cievnej mozgovej príhody a naučiť ich zavolať prvú pomoc včas. Na Slovensku realizuje kampaň organizácia Sekunda pre život a záštitu nad týmto projektom preberalo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu.

Základné a materské školy, ale aj jednotlivci, sa môžu prihlásiť do bezplatného päťtýždňového vzdelávacieho programu Hrdinovia FAST  cez oficiálnu webovú stránku https://bit.ly/hrdinovia_112.

Aj naša škola ZŠ Dargovských hrdinov (Humenné) sa zapojila do tohto projektu. V počte 9 tried. Žiakov projekt nadchol, vystrihli si masky, týždenne  preberajú  jednu e-knihu, kreslili pre starých rodičov, ale hlavne sa naučia, ako pomôcť svojim starkým v prípade mozgovej cievnej príhody.

Na pochopenie týchto príznakov a následnému privolaniu pomoci môže napomôcť aj animované video: https://www.facebook.com/101271528594977/videos/2752459388304021 (viac fotografií aj videí z kurzu aj tried nájdete na Facebooku FAST Heroes SK)


 Noemi, srdečne blahoželáme :-)








 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára