pondelok 2. júla 2018

1.A medzi víťazmi Národnej súťaže eTwinning 2018


Uspeli sme v súťaži o Národný projekt eTwinning 2018! Podarilo sa nám získať 2. miesto :-)

Počas školského roka sme pracovali na medzinárodnom projekte Ozoboti vyprávějí. Dňa 26.6. sme sa zúčastnili slávnostného odovzdávania cien v Zážitkovom centre vedy Aurelium v Bratislave.

Medzinárodný projekt pod názvom Ozoboti vyprávějí sme  realizovali s partnerskou školou z Českej republiky z Trutnova. Projekt je o programovaní Ozobotov, tvorbe príbehov a využití minirobota Ozobot na jednotlivých predmetoch 1. stupňa ZŠ. Spoznali sme základy práce s minirobotom, oboznámili sa s ozokódmi a využívali miniroboty na vyučovaní. Spoločne sme tvorili príbehy a prezentovali ich. S Ozobotmi sme pracovali na rôznych predmetoch, navrhli OzoZoo, predstavili historické miesta vo svojej krajine, tvorili básne, počítali, rysovali, precvičili anglický jazyk, spoznávali ľudské telo. Vzájomne sme si vytvárali rôzne zadania a úlohy, vymieňali si ich a spoločne riešili pomocou minirobotov, navzájom sa inšpirovali rôznymi témami a nápadmi. Súčasťou projektu je aj tvorba výukových materiálov pre učiteľov a žiakov - pracovné listy s popisom ozokódov v troch jazykoch, pracovné listy na matematiku, inšpiratívne videá s využitím minirobota v škole a nahovorená ukážka prevedenia jednotlivých ozokódov.
Realizácia projektu nám umožnila získať zručnosti v práci s IKT, získať skúsenosti s prácou s rôznymi aplikáciami a stránkami, zameranými na programovanie.  Počas školského roka sme okrem minirobota Ozobot pracovali aj s inými robotickými hračkami, stránkami a aplikáciami na programovanie. Využívali sme stránku code.org na ktorej sme sa oboznámili s rôznymi lekciami kódovania, Tynker, Scratch, aplikáciu LightBot, Minecraft a iné.


















































Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára